Tietoa meistä

Briitta Sibakow-Mansikka (os. Laiti) synt. 6.11.1950 Utsjoella

Briitta on Utsjoella,Tenojoen kauniissa laaksossa, syntynyt saamelaistaiteilija ,joka maalaili ja piirteli jo nuoruudessaan,mutta aloitti varsinaisen taiteilijatoimintansa 1980-luvun alussa asuessaan Rovaniemen Lohinivassa, jossa hänellä, silloisen miehensä, edesmenneen taiteilija Daniel Sibakowin kanssa sijaitsi yhteinen taiteilija-ateljee. Hän on asunut Kittilässä vuodesta 1990 lähtien ja hänen ateljee-galleriansa sijaitsee Kittilän keskustassa. Briitta Sibakow-Mansikka on itseoppinut taiteilija, joka on hankkinut yksityisopetusta useilta eri taiteilijoilta.
Briitta maalaa akvarelli-, akryyli- ja öjyvärein suurehkoja esittäviä teoksia. Hän kuvaa maalauksissaan Lapin rikasta luontoa ja sen moninaisia yksityiskohtia , mm. tunturimaisemia, kasveja ja eläimiä, mutta myös perinteistä lapin kuttuurimaisemaa. Esikuvat löytyvät todellisesta maailmasta.

Näiden lisäksi Briitta tekee niin sanottuja kuvakollaaseja, kuvakertomuksia , jotka ovat ydistelmiä erilaisista yksityiskohdista: luontonäkymistä, tarinoista, henkilöistä ym. myös tilaustyönä asiakkaan toiveiden mukaan.